24. syyskuuta 2013

Vihdoin sen sain, saumurin


Siellä ne on sulassa sovussa, singeri ja brotheri, melkeen kuin sisko ja veli. Eilen tuon velipojan hain uuteen kotiin ja piti heti lasten nukkumaan mentyä päästä säätelemään tikkiä. Siinä valmistui koetilkkuina yks kuolalappu, josta puuttuu nepparit ja tiskirätti. Oon viimeksi saumuroinu yläasteella melkein kymmenen vuotta sitte, joten aattelin käydä ihan ohjekirjasen kans läpi tuon koneen tässä jokupäivä. Onko tuo tikki muuten vielä säätöjä vailla?

Langottaminenki tuli harjoteltua jo ennen koneen ostamista, ku alasiepparilangat oli irti ku menin saumuria koeajamaan. Myyjällä tuo oli lojunu kaapissa kymmenisen vuotta, eikä hän osannut sitä käyttää. Yhdet verhot oli kuulemma ommellut sillon joskus. Kone oli huollettu liikkeessä nyt elokuussa ja oli tarvinnu tehdä vain ihan tavallinen vuosihuolto ja säätää vähän nuita langankireyksiä tai jottain. Hyvin se hyrskyttää. L:kään ei välittänyt mitään, vaikka pinnasängyn vieressä harjottelin.

Mutta tuo singeri sitten.. Siitä lähtee meteliä, en tiiä onko normaalia vai ei, pitäskö käyttää huollossa vai ei. Vähän liian elektroninen mun makuun kuitenki tuo ompelukone, mutta ostettu mikä ostettu joskus. Tosi hyvä se on muuten ja pakko ollaki ku ei kuitenkaan ollu ihan halvimmasta päästä.

Kuperkeikkakoti-blogissa on synttäriarvonta. Käykääpä osallistumassa :).

2 kommenttia:

  1. Vautsi! Mukavia saumurihetkiä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mää niin nautin tuosta pikaisesta surruttelusta :D

      Poista