14. lokakuuta 2013

Aatoksia ompeluistaTässä viimepäivinä on tullu mietittyä syvällisiä ompelemisen suhteen. Mitä siltä harrastukselta haluan? Miten paljon aikaa ja rahaa sen annan viedä? Haasteen yhdestoista faktakin kertoo, että piheyttä löytyy. Maailma on täynnä ihania vaatteita, mutta käytän kirppareita niin paljon ku voin ainaki lasten kuteiden osalta, mutten erityisemmin sen ekologisuuden takia. Maailma on täynnä myös ihania kankaita ja kaavoja, mutta haluaisin pystyä edes vähän niitä vastustelemaan. Ompelu harrastuksena voi koitua kalliiksi ja 'teen näitä säästämismielessä' -väite pitää melko harvoin paikkaansa. Tai toisaalta -ainahan se riippuu siitä mihin vertaa. 

Nautin käsillä tekemisestä, se on sitä "yksinäistä" laatuaikaa kaiken muun keskellä. Ja onhan se mieltä ylentävää nähä, että jotain valmistuukin välillä. En kuitenkaan ehkä tee näitä tekeleitä uniikkiuden takia. Siis en teekään. Harvoin tulee myöskään tehtyä mitään muuten vaan. Aina on syynä joko jonkun juhlat, R:n paitapula tai L:n kuolaaminen, jolloin tarttee kipeästi uusia kuolalappuja, kun ne muutamat kappaleet sattuu olemaan pesussa. Pari viikkoa sitten nimittäin tein just sen takia yhdenainokaisen kuolalapun, mutta se ei vieläkään oo päässy tositoimiin neppareiden uupuessa.

Joku toinen nauttii, kun saa uunituoreesta kankaasta leikattua kaavat. Ite huomaan tykkääväni siitä, että saan esim pesussa kutistuneesta tai muuten huonosta paidasta tehtyä uuden käyttökelpoisen kappaleen ehkäpä ihan uuteen tarkoitukseen. Pari päivää sitte teinki omasta yksvärisestä pieneksi jääneestä trikoosta R:lle samanmoisen paidan. Vaikka kyllähän mää niistä pakalla olevista kankaista tykkäänki!

Nyt pitäs jonku verkkokaupan ostoskoriin nakata ainaki kaksoisneula, framilonia ja uus ratkoja, ku edellinen katkesi yhtiä talvikenkiä ratkoessa. Niistä miehen ratkotuista talvikengistä olis joskus tarkotus tulla L:lle lämpimät töppöset. Saa nähdä millon se projekti valmistuu -tällä hetkellä se on muovipussissa.

Pukeutukaapa lämpimästi nii ei lunssa iske päälle! Pakkaset on jo havaittu mittarissa :).p.s. En saa fonttia järkevän kokoseksi. Aiemmin oon käyttäny "normaalia", nyt pitää olla "suuri", et tulee sama koko ku ennen.. Muutenki nämä postaukset temppuilee..

2 kommenttia:

  1. Tuttuja mietteitä sulla :) Mä kans pyrin tekeen vanhasta uutta. Monesti on pulaa yksivärisistä kankaista, silloin täytyis muistaa vanhat teepparit joita ei jostain syystä enää tuu pidettyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä ja roskiin menevät vaatteet ym tulee syynättyä läpi et mitä kaikkea kuitenki vielä irtoais jemmaan :D.

      Poista