20. tammikuuta 2014

Se ensimmäinen jumpsuit
Jo ennen joulua leikoin collaria ja surautin siitä raglansaumat, mutta en millään jaksanut lähteä resori- ja vetskariostoksille, sopivan värisiä kun ei ollut itellä olemassa. Viimein sain uupuvat osat hankittua ja se ihka ensimmäinen itse tehty jumpsuitti valmistui. Ei se silti ihan nuin helppoa ollut.
Halusin vetoketjun kulkevan keskellä etukappaletta ja leikkasin sille liian pitkän paikan. Lisäksi huomasin sen vasta kanttauksen jälkeen enkä tietenkään ollu jättäny tarpeeksi pitkää häntää resorikantille (itseasiassa leikoin ihan liian lyhyen pätkän resoria ja nyt vetskari hieman aaltoilee), että oisin voinu mokan korjata siististi.. Hetken jos toisenki tuskailtuani saksin etukappaleen puoliksi ja otin saumurilla vetoketjuhalkion alaosan, niin että muodostui V:n muotoinen pääty. Ei se missään näy, että takakappale on melkein pari senttiä leveämpi. Jälkeenpäin aateltuna olishan sitä voinu sitä takakappaletta kaventaakin.
Mutta mikä tärkeintä, vaatekappale oli mieluinen!

kaavat muokaten OB4/12
kangas EK:n palalaarista
resori lasten Metsolan

12 kommenttia:

 1. Lopputulos näyttää kuitenki hyvältä! ja varsinki tuo vetskarin kohta! se on mun ikuinen murhekryyni. Oon ties kuinka monta jumpsuittia tehny mut aina sen kans saa tapella! :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Mää enemmänki taistelen niitten vetkarin päitten kans, että sais siistit..

   Poista
  2. sitä samaa ongelmaa mullaki...

   Poista
 2. Tässä just ajattelin tilata vähä jotain ihanaa kangasta ja ommella siskon syntyvälle (joka kai kohta syntyy) jumpsuitin. Mutta hirvittää jo ajatuski tuosta vetskarin ompelemisesta! Sitte tärvelen sen koko kalliin kankaan ku en saa vetoketjua ommeltua :D Kai se pitää vaan yrittää, ei sitä muuten opi. Millä ompeleella nuo resorit on ommeltu tuosta päältä? Hyvännäkönen on tuo jumpsuitti R:lla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rohkeasti vaan! Älä venytä resorikanttia vetskarin kohdalla (kuten ite tein) nii ei ala vetskari aaltoilemaan ja pitempi pistonpituus näyttää paremmalta. Ihan ompelukoneen suoraompeleella ompelin, mutta saumuroin ensin sen siihen op:t vatakkain.
   Kiitos, neti on vetässy sen joka päivä kotona päälleen. Vielä on säästyny tahroiltaki, nii ei oo tarvinnu pesuunkaan varastaa :).

   Poista
 3. Vau, tosi hieno! Nätti :)

  VastaaPoista
 4. Ei näy pikkuvirheet tässä, vaan oikein kaunis jumppis! Itse olen mokaillut juuri samoin tuon halkion kanttaamisen kanssa, toivottavasti seuraavalla kerralla muistan jo paremmin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Antaa huippua lisäpontta harrastukseen nää teijän kommentit :). Pitäis laittaa ilmotustaululle ompelukoneen eteen muistutus, että "ennen halkion kanttaamista -muistele mokaa", sillä muuten taidan tehdä saman uudelleen ja uudelleen. Ehkä sitä oppii kuitenki :D.

   Poista
 5. Hieno! :) oon pohtinut että tekisin mutten ole vielä saanut käsiini sopivaa kangasta. Olis varmasti niin näppärä lasten itekin pukea ja siksi olenkin pohtinut näiden tekemistö/hommaamista, mutta mietin että onko vaipanvaihto sitte työläämpää :P nyt tuntuu että käytännöllisyys menee yli kaiken kun on monta pientä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää piän L:lläki tosi paljon jumpsuittia eikä alla ei välttämättä ole kuin lyhythianen body, R:llä pikkarit ja teeppari. En oo kokenu että olis työläämpää edes vaippojen kanssa -R:kin saa nopsasti vessaan mennessä vetskarin auki ja puotettua jumpsuitin lattialle. Maku- ja tottumiskysymys tietenki :).

   Poista
  2. itellä vähä tökänny seelan kohalla tuo jumpsuitin käyttö just vessareissujen takia..MUt kyllähä se sitte ku alkaa iisisti sujumaa ne hommat nii jumpsuittiaki voi pitää :D

   Poista