25. helmikuuta 2014

Apiloita helmikuussa

Melkein vois tuolla ulkonaki pitää otsikko paikkaansa, on sen verran keväiset ilmat! Haasteellista ennenkaikkea lasten pukemisen kannalta. Eikai niitä kevätkuteita kehtaa vielä esiin ottaa, vaikka tuo lämpömittari hipoo kohta kymmentä +astetta.

Pänttäämisessä on jumi --> ompelussa pakkojumi. Jotaki sitä pitää silti "salaa itseltäni" tehä. Apilat pääsi vihdoin leikkuuseen. Ostan yleensä kaikki kankaat alesta ja eniten tulee hamstrattua joustamattomia. Sen vuoksi tämäkin on pölyttyny jo tovin kaapissa, ja suunnitelma sen lopullisesta muodosta on vaihtunu vähän väliä. Ensimmäiseks siitä syntyi neidille tunika tavallisine hiha- ja helmakäänteineen. Kokeilin ekaa kertaa pääntiehuolittelua framilonin avulla ja oon tosi tyytyväinen. Tein ihan näppituntumalla ja kerrasta onnistu. Joustofrotee Metsolasta ja kaavan pohjana oli Maxi Dot -tunika 1/14 ottobrestä.10 kommenttia:

 1. Oi, ihana! Tuosta kankaasta haaveilen ja tuon mallin kaavatkin on leikattuna vanhimmalle, mutten osaa päättää mistä kankaasta. Meilläkin mennään lähes aina ale- ja tarjouskankailla. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo kangas oli joskus metsolassa 10€/m :). Hiukan olis saanu isontaa pääntietä ku jätin sitte sen vetskarin takaa pois, mut menee tuo nytki just pään yli.

   Poista
 2. Onko sitä framilonia koko kauluksen pituudelta ja onko se tuolla taitteen välissä?:) ihanan malline mekko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tommonen simppeli siitä tuli :).
   Saumuroin framilonin kiinni pääntien nurjalle puolelle koko pituudelta (en osaa sanoa sen pituutta suhteessa pääntien ympärysmittaan, ku en mitannu), sitte käänsin nuppareitten avulla ja ompelin kaksoisneulalla. Lopuks kiinnitin toisen olkasauman.
   Saumuroidessa pitää varoa, ettei leikkaa framilonia yhtään.

   Poista
  2. Pitää vielä kysyä et miks sitä ei saa leikata? Menee kyllä joskus kokeiluun. Iteki nyt aika paljo tuota käyttänyt rypytuksiin yms..

   Poista
  3. Kai se menettää ominaisuuksiaan eikä oo enää sitte niin kestävä. Helpoin olis eka kiinnittää se vaikka kolmipistesiksakilla muutaman millin päähän reunasta ja sitte saumuroida, mutta työläämpää ;).

   Poista
 3. On kyllä nätti! Tuota katoin jonku blogista et oli tehty noin tuo kaula-aukko ja aattelin seuraavan kerran iteki kokeilla, näyttää nii kätevältä. Sais vaan niitä kankaita ostettua et pääsis ompelemaan, täällä niin huonot kangaskaupat eikä vihti ihan ouluun asti metsolaan lähtä :D ja jotenki netistä en osaa ku tuntuu että pitäs saaha hiplata niitä etukäteen :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kyllä kätevää, ei tarvi olla ees sitä oikeanväristä resoria tms millä kanttais :D. En määkään oo vielä tähän asti osannu netistä tilata, mut en kyllä osta kivijalkakaupoistakaan ku ihan satunnaisesti. Eurokankaan palalaarejaki käyny tonkiin viimeksi kesällä.

   Poista
 4. Soma mekko! Itsekin olen framiloniin ihastunut ja sillä käännän lähes kaikki kaulukset omista vaatteista, tulee siro lopputulos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mullaki taitaa vastedes tuo tapa olla se ykkönen :).

   Poista