30. maaliskuuta 2014

Pikkupojan kevättakki Maaliskuun aikana valmistui L:lle välikausitakki ja voi että on hyvä mieli tuota katella. Lähtötilanteessa oli ylisuuri naisten anorakki, hupparista ratkottu vetoketju ja pätkä ruskeaa resoria. Loppupeleissä niistä syntyi kaikesta huolimatta reippaalle pojalle hyvä takki. Koko projekti alkoi armottomalla anorakin ratkomisella ja väliin mahtui turhiakin purkuhetkiä. Takin pohjana on Against the wind (Ottobre 1/13) koossa 86cm, josta hihoja lyhensin muutaman sentin ja silti jäi kasvuvaraa syksylle asti. Lisäksi tein hupun kahdella saumalla ja laitoin sen reunoihin kuminauharypytykset, helmaan kiristysnyörin ja hihansuihin resorin, joka pilkottaa hihansuun alta. Huppua lukuunottamatta kaikkialla on vuorina sekä vuorikangas että trikoo. Hihoissa liukas vuorikangas sisävaatteita vasten.

Pipouupeloon tein kaksinkertaisesta trikoosta suojaavan pipon käyttäen taasen Made by Pitsi:n kaavaa.


17 kommenttia:

 1. Näyttää kullä hyvältä!! Itellä vielä testaamatta nuo kuminauhakitistykset..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nuilla rypytyksillä sai kyllä hyvin suojaavan hupun :). Siitä vain kokeilemaan!

   Poista
 2. Tää on niin hieno! Just hyvin hyödynnetty nuo vanhan takin ompeleet! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nuilla valmiilla tikkauksilla sai vähän enemmän ilmettä tuohon :). Nuo edessä olevat oli aiemmin anorakin isoa etutaskua, niin piti aikalailla tukikankaita ym kerroksia purkaa ja lopulta tikata lähes kokonaan uudelleen kaikki. Mutta tais loppupeleissä olla ihan kannattavaa :).

   Poista
 3. Kiitos Sinisen talon neiti ;). Onnistuin räpeltämään kännykällä ja poistelemaan kommentteja.

  VastaaPoista
 4. Tosi tyylikästä! Oot kyllä taitava :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käyttäjä ei onneksi valita ;). Kiitos!

   Poista
 5. On kyllä todella taidokkaasti tehty!

  VastaaPoista
 6. Tässä kohtaa ei voi kyllä muuta sanoa kuin VAU! ihan mahtava takki! kylläpä tuleekin aivan erinäköinen kun laittaa nuita kiristysjuttuja helmaan ja huppuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! Yllätyin iteki, että miten paljon ulkonäkö muuttui kun vähän lisäsi ekstraa. Oon ollu vähä arkaki soveltelemaan ite ja tästä nyt sai vähä pontta silleki saralle :)

   Poista
 7. On kyllä hieno! Ja mahtavaa, kun on vanhaa hyödynnetty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tätä tulee varmasti pidettyä paljon kuhan kelit lämpenee :). Tykkään ajatuksena tuollaisesta vanhan hyödyntämisestä ja kyllähän siinä säästääkin. Kauhee pinkka odottais nytki vaatteita siihen tarkotukseen, mutta aikaa ei taho olla.

   Poista
 8. Kyllä on hieno! Pipokin sopii tähän aivan täydellisesti. Ekstraplussat kierrätysmatskujen käytöstä, voin kuvitella, että purkamisurakkaa on alussa ollut, mutta kyllä on kannattanut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän :). Piposta vaan tuli hieman liian iso, kun en tajunnut että tuo trikoo venyy ihan tajuttoman paljon. Pitänee tehdä uusi ja jättää tuo odottamaan.

   Poista