27. maaliskuuta 2014

Viherpeukalo keskellä kämmentä

Jokin tuossa keväässä ja auringossa laittaa pään sekaisin. Peukalot syyhyää mullan perään, vaikka taidot ei riitäkään. Pari siemenpussia olin ostanut talteen siltävaralta, että sitä vihtiski alkaa moisiin kylvöpuuhiin -ihan kokeilumielellä vain. Sitten vielä Ikeassa sattui silmään tuollainen oikein näppärä paketti kesäkukkien kylvämistä varten ja niitäkin lähti kaksin kappalein mukaan.
Hyvin olisivat kaapissa saattaneet pärjätä, mutta neiti R:n ittepäiset muistuttelut kylvöpuuhista piti lopulta ottaa tosissaan ja niin on siemenet nyt mullassa. Multakin oli aika huonoa, joten saapa nähdä tuleeko nuista kesällä yhtään ruohosipulinkortta tai tomaattia. Jos etes yksi pieni tomaatti saatais maistiaiseksi ja yksi sievä kukka silmäniloksi, niin oltais molemmat kylväjät onnellisia. Onneksi kaupasta voi ostaa tomaatteja ja kukkia, jos huonosti käy. Onko teillä ikkunalaudat täynnä purnukoita?


Jotain kummallista tapahtui, kun yritin yhtenäistää postausten ulkonäköä, ja pari vanhaa postausta siirtyi blogin alkupäähän.

6 kommenttia:

 1. Sinä se oot jaksanu! Toivottavasti saatte satoa :D Meillä ei oo ikkunalautoja mihin laittaa kasvamaa, eikä kyllä varmaan tulis laitettuakaa vaikka oliski ne ikkunalaudat. Laiskana sitte ostan kaupasta kukkia ja tomaattia :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa me saatais! Kyllä sitä vaikka kylvää kukkasia, jos toinen vaihtoehto on päntätä fysiikkaa ;). Määki ostan kukkia vielä ihan valmiinaki, kuhan kesä tulee.

   Poista
 2. Oi, ehdit ensin! oon parin viikon aikana hamstrannu kukkia, niitä on nyt vaikka aikasemmin oon onnistunu niin monta tappamaan. oon monena päivänä miettiny että tohtisko jo kylvää tomaatteja ja muita mitä viime kesänä onnistuin pitämään hengissä, mutta ajattelin että on liian aikasta. Mullat ja siemenetkin jo oottaa, ehkä mäki nyt sit tohin vaikkei ikkunalautoja olekaan tässä kodissa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää en paljon miettiny onko liian aikasta ;). Pussin kylessä luki et kylvö maalis-huhtikuussa, ja passas eilispäivään :D. Ite en oo ikinä ennen kylväny kukkia.

   Poista
  2. Pitäis saada itsekin aikaseksi kylvettyä yhtä sun toista. Raksa verottaa. Jospas sitä ennen kesää kuitenkin :).

   Poista
  3. Hyvin sitä vielä ehtii, vähän vaan myöhenee sato. Mie kylvin ehkä jopa liian aikasin. Vielä porkkanaa ja herneitä ainaki olis tarkotus alkukesästä laittaa istutuslaatikkoon kun nyt saadaan "oma" pihakin :).

   Poista