10. huhtikuuta 2014

Ikkunapuutarha

Nämä ujot kylvöyritykset lähtivät sittenki kasvuun! Kohta taitaa kesäkukkien osalta olla harventamisen aika ja tomaatintaimetki (toisena oleva kuva) näyttää niin hienoilta jo. Pitäs vissiin alkaa opettelemaan mitä tarkalleen tarkottavat ne koulinnat, karaistukset ynnä muut spesifiset taimienkasvatustermit.

Heti alkuksi vastaan tuli ongelma nimeltä valonpuute. Olimme irroittaneet aikoinaan ruman ikkunalaudan olohuoneesta ja keittiöön paistaa vasta ilta-aurinko. Muita ikkunavaihtoehtoja ei sitten ollutkaan.
Olkkarin lattialla sattui olemaan pussin täydeltä ontelokudetta ja muistin, että vaatehuoneessa on muutama kapea hyllylevy. Niistä syntyi hyvä paikka istutuksille ja valoa piisaa. Pahimman paahteen aikaan lasken sälekaihtimet alas, jos muistan.

Reilun parin viikon päästä on edessä muutto. Kovin kamala rykäisy se ei taida olla, sillä kohde on tuossa jalkojen alla -alakerran asunnossa. Samanlainen keskiverto asunto se on, ihanine 90-luvun pintoineen, mutta eipä tartte enää rampata luhtitalon jyrkkiä portaita toiseen kerrokseen kahden lapsen, kärryjen ja muiden oheistavaroiden kera. Ja mikä parasta, me saadaan oma piha joka EI ole taloyhtiön pihamaalle päin. Kohta voin tehä kouluhommia tuntematta tunnontuskia siitä ettei lapset pääse pihalle. Ja kesällä tehdä vaikka sitte sitä kandityötä ja istuskella pihalla itsekin. Kuhan nyt sais edes aiheen keksittyä.


Ensviikolla meillä asustelee 3-vuotias reipas neiti, joka on vasta oppinu sanomaan "ärrän" ja nyt puheessa kuuluu välillä sanoja: "isärre", "yrrä" jne.. Synttärit taitaa kuitenki jäädä nyt tuonnemmaksi.

Aurinkoista loppuviikkoa!

4 kommenttia:

 1. Onnistumisen iloa! :) Mahtavaa kun pääsette muuttamaan, siis tarkoitan että saa omaa pihaa, se olis niin kiva meilläkin! :) Nauttikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menishän se näinki jos ei opiskelis, sitä lähettäs aina pihalle lasten kans. Mut nyt eikä varsinkaan syksystä lähtien se enää oo nii helppoa ja kerta on mahollisuus vaihtaa tohon alas nii kyllähän se helpottaa ihan mahottomasti! Me kyllä nautimme, kuhan saajaan muutettua ja asetuttua :).

   Poista
 2. Ihana pikku puutarha siellä, vau!
  Onpas mukavaa kuulla muutosta, onnea siihen. Tosi kiva, että saatte ikioman pihan ja helpotusta sen myötä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoskiitos! Minipuutarhasta vain 6/9 + tomaatit on enää hengissä, ku niille tuli ikävä meitä mummulassa yökyläilijöitä viime vkl:na. Muuton >jälkeistä< päivää odotetaan kyllä innoissaan :).

   Poista