27. heinäkuuta 2014

Kasvulavalta kuulumisia
Menneellä viikolla uskalsin napata ensimmäiset salaatinlehdet tuolta omalta pieneltä kasvimaalta. Toinen on mahtavasti ylöspäin kasvavaa sidostesalaattia ja toinen taitaa olla ihan perus lehtisalaattia. Ostin pienet taimet alkukesästä yhdeltä peräkonttikirppiksen myyjältä. Sidostesalaattia voisin ens keväänä yrittää kasvattaa siemenistä asti.
Tomaattiakin taidamme saada, kun ne lähes huomaamattomien kukintojen jälkeen on sinne tänne kasvattaneet pieniä ja jo vähän isompiakin raakileita. Lisäksi kasvulavalla on valkosipulia, jättisipulia, ensimmäisen vuoden ruohosipulia ja neidin pikkukoulussa kylvämää hernettä. Mielenkiinnolla ootan mitä nuista sipuleista oikein tulee, vai tuleeko mitään.

Raparperiä sain pihan perälle, kun tätini raparperipuskat olivat jo turhan suuria. En yhtään mitään tienny nuitten istuttamisesta tai kasvamisesta mutta kolme juuren pätkää laitoin maahan 15cm syvyydelle eikä mennyt kauaa kun kaksi niistä jo puski versoa. Yhteen olin jättäny alkuperäiset isot lehet, mutta huomasin sen virheeksi. Sekin alkoi kasvamaan, kun repäsin vanhat lehdet pois tieltä.

4 kommenttia:

 1. Voi että, ihana kun on onnistumisen iloa. :)

  VastaaPoista
 2. löyty sun blogi...kiva ku oot saanu raparperit kasvuun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos raparpereistä! En uskonu, että ne aivan nuin nopeakasvusia kuitenkaan on.
   Ja tervetuloa lukijaksi. Tämä nyt ehtii vielä sitä omaa lankaa, eikä taija koskaan löytääkään ;)

   Poista