29. elokuuta 2014

Räjähtäneet villasukatKeskikesän viileät kelit yllättivät ja tuli yhtäkkinen tarve 3-vuotiaan villasukille. Olin joskus pinnannut ylös *ohjeen* räjähtäneellä helmineuloksella neulottuihin villasukkiin ja viimein testasin niitä. Tuli mukavannäköistä pintaa vain vuorottelemalla oikeaa ja nurjaa. Ennen puikkoihin tarttumista kerin vajaista villalankakeristä kaksi samanlaista kerää niin pääsivät nekin käyttöön. Räjähtäneen helmineuleen ideana on, että värillisellä langalla neulotaan helmineuletta (vuorottelemalla 1krs: *oikein, nurin*, 2krs: *nurin, oikein*), mutta jokaisen helmineulekerroksen väliin neulotaan aina yksivärisellä kerros oikeaa.

Meillä on nuorempi sairastanut koko viikon, minkä vuoksi kandityö ei ole edenny nyt ollenkaan. Sen sijaan ompelukoneeseen oon muutaman kerran koskenut ja edellisen postauksen ruokapöytäkin on vaihtunut lennossa uuteen käytettyyn. Muutenkin tuo koulun alku on taas ihan nurkan takana. Ens viikolla alkaa jo ensimmäinen kurssi. Jospa sitä nyt latailis vähän akkuja, että jaksais paahtaa täysillä ne puuttuvat 60 opintopistettä kasaan tämän lukuvuoden aikana ja sais vihdoin ne terveystieteiden kandidaatin paperit. Keväällä vasta mietitään suunnitelmia jatkon suhteen.. Tai tuleehan se vähän väliä mieleen, mutta että päätetään.

4 kommenttia:

 1. Onpa kauniit räjähtäneet sukat, tuollaista pintaa minäkin osaisin tehdä, kiitos tästä vinkistä! Tsemppiä opintoihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helpolla tuli vähän erilaisempaa pintaa, kirjoneuleet ei minulla vielä kovin hyvin onnistu. Kiitos, kiirettä pitää!

   Poista
 2. ompas kiva tuo sukan pinta! :) just somat sukat tuli

  VastaaPoista