14. marraskuuta 2015

Niin pieniä

Täällä ollaan oltu poissa pitkään. Sitä se arki nyt on. Tänäänkin mietin, että onko se pakko lähtä tuonne tihkusateeseen haravoimaan kun ei niitä kuivia viikonloppukelejä meinaa olla sillon kun muuten olis aikaa. R ja L kyllä meni ulos purkamaan energiaa, mutta sitten nuorimmainen tippu sängystä, ruokakin piti valmistaa ja kohta jo oli ulkona olijoillakin märät hanskat.<3 Nyt pojat nukkuu ja päätin pitäväni opiskeluvapaan viikonlopun, joten suuntasin vihdoin blogin ääreen.

Naapurin ihanan rouvan innoittamana alotin tänä syksynä ompelukurssin ja nyt on sitä ompeluaikaa! Olin alkuun ja välillä edelleenki niin ihmeissään, kun maanantaina yhtäkkiä on kolme tuntia aikaa ihan pelkästään omalle harrastukselle, että välillä sitä siellä vain istuskelee, piirtelee kaavoja ja nauttii erinlaisesta maanantai-illasta. Paljon olen omalla mittapuulla ommellutkin enkä vain suunnitellut ompelevani.





Tässä esittelyssä ihka ensimmäinen bodyni ja enköhän sitten samantien tehny kietaisuvesion. Yllättävän kivuttomasti se valmistui, vaikka kanttausta vaille valmiina se muutaman päivän tuossa ompelukoneen vieressä odottelikin. Pitäisikin ostaa kapeampi kaksoisneula, niin sais siistimpää jälkeä. Reilu kuukausi sitten lapsille syntyi pienen pieni serkkupoika ja kummasti jo samana iltana alkoi saumuri surrutella näitä nukenkokoisia (44cm) vaatteita. Jospa joulupukki toisi meidänkin neidin vauvoille samoilla kaavoilla tehtyjä vaatteita, kun nyt on alkuun jo päästy.


10 kommenttia:

 1. Voi ei kun suloisia! Ja ihanat kankaat olet valinnut näihin. On kyllä minivauva kun 44 vaatteita, oi <3 Ja mahtavaa kun olet lähtenyt kurssille, kyllä olet oman hetkesi ansainnut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, näiden pitäjä se vasta sulonen onki<3
   On kyllä tullu tarpeeseen. Ihan erilainen into kotonakin välillä ommella, vaikka ei nuo omat koneet juuri käytössä jouda ollakaan.

   Poista
 2. No tulihan sieltä postaus! :) Hienoja vaatteita oot ommellu kyllä. Niin minejä. Kiva, että oot päässy ompelukurssille ja saat omaa aikaa siinä!
  Käyn aina välillä kurkkimassa oisko täällä uutta juttua ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!. Jospa sitä nyt olis tottunu tähän elämään, niin lyhenis postausvälitkin ;).

   Poista
 3. Söpöjä vaatteita, ihanista kankaista! Mistä otit kaavat vai ootko ite piirtäny?:)
  -Iida

  VastaaPoista
 4. Kiitos :). Laivakissa-blogissa oli ainaki housut, paita ja liivari http://paapuuri.blogspot.fi/2014/08/keskosvaatteita.html ja kuulemma SK 4/2006:ssa on myös keskosvaatteita. Nuo mun tekemät taitaa olla fb:n ompeluryhmän kautta saaduista kaavoista. Ovat jakelussa vissiinki vain sitäkautta.

  VastaaPoista
 5. Reipasta Eveliina! Täällä öllöttää ompelukone ihan turhaan, tuntuu ettei mitään enää ehi tehä. Tenttikirjoja taas pino oottelee lukijaa ja esseet kirjottajaa.
  Oispa niin mukava nähä teijän pikkuporukkaa pitkästä aikaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylläpä tuo meinaa täälläkin olla ihan toimettomana. Hihansuita ja helmoja vaille valmiiden pino vain kasvaa kun ei meinaa kotona löytyä saumaa niitä ommella (sillonko ehtis nii istahtaa vaikka kahville). Opiskeluintoa sullekin! Tulkaahan käymään kylässä jos ajeletta joskus tästä vierestä.

   Poista
 6. Ihania! Ei uskoisi ensimmäiseksi bodyksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :)
   Sen verran mielellään tekisin kaikki joustavat vain saumurilla, että taitaa mennä vielä tovi ennenkö kanttaamista ei enää karta :D

   Poista