13. maaliskuuta 2016

Uusvanha neulepaita


Kauan oli lojunu jemmassa miehen vanha Espritin neule, jonka kaula-aukon viereen oli tullut reikä. Muuten kunto oli huippuluokkaa edelleen. Yhtenä päivänä se sitten pisti tuolta jemmaläjästä silmään ja hoksasin, että siitähän tulis ihana villapaita L:lle. Meinasin ensin käyttää paitaan kuuluvat vanhat resorineulokset uudelleen, mutta totesin paidan löytävän useammin päälle, jos rentoon tyyliin vain saumuroisin kaula-aukkoon, hihansuihin ja helmaan ihan vain resorin kaksinkerroin. Sitäpaitsi täydellisesti neuleeseen sointuva väri löytyi ihan omista varastoista valmiina. Poika on onnellinen ja äiti sai mielihyvää tekemällä vanhasta uutta.Ihan ilman kompastuksia ei tämä paita valmistunut, sillä enköhän leikannut etukappaleelle sen paidassa olevan rei'än. Sain kuitenkin isontaa vähän kaula-aukkoa, niin samalla poistui reikäkin. Paljon en L:lle ole paitoja tehnyt, mutta huomasin Ottobren More Greyn hälle ihan liian kittanaksi. Tämän neuleen tein hyväksi todetulla Raide-kaavalla koossa 98.

Kuvat otettiin ystävän minulle löytämää kampauspöytää hyväksikäyttäen. Pöydän oli tarkoitus tulla neidille koulupöydäksi, mutta jotenkin se vain jäi ihan vahingossa olohuoneeseen. Olisi tuolle paikka vaikka makuuhuoneessakin, mutta voi olla että siinne siirrettäessä neiti tahtoo jo omansa. Tähän olohuoneen paikalle olisi kiva löytää jokin siro vitriini. 

Täällä on hiihtolomat lusittu, mahatautisina. Huomenna alkaa arki ja pääsiäisen odotus. Kampauspöydän lokeron valjastin jo pääsiäisen tunnelmaa tuomaan. Jospa saisin narsissit kukkimaan ja siirrettyä vielä ilostuttamaan tulevia keväitä pihallekin.

Aurinkoista kevättalvea!

1 kommentti:

  1. Kivan näköinen paita! Kierrätys ompelu kannattaa aina :)

    VastaaPoista