1. huhtikuuta 2016

Mustavalkoinen kevättakki

Ennen pääsiäistä tein neitoselle takin Ikean löytökankaasta, joka oli tarttunut mukaan vain värin ja hintalapun (2kr) vuoksi. Aikansa se kangaskasassa majaili ja päätyi lopulta oikein pirtsakaksi kevättakiksi. Olin aluksi epäileväinen kuosin soveltuvuudesta tähän, mutta löysin onneksi kuvia samaisesta kankaasta tehdystä takista, mikä antoi tarpeellista tsemppiä matkaan.

Kaavana käytin Ottobren Tinttiinaa (116cm), johon tein melko paljon muutoksia. Helman lyhentäminen, taskut, hupun suurentaminen, hupun reunaresori, tuulilista, hihansuiden alle resorit jne... Samaa kaavaa en käyttäisi näin ohueen takkiin uudelleen ainakaan tälle meijän kaposelle neidille ilman helman kaventamista. Kaava on hyvin istuva yläosasta ja hihoista, mutta helma on vähän telttamainen ja pitkä. Alkuperäisessä kaavassa ei tainnut olla huppuakaan korotettu edestä.
Tehtaamon Tiina on tehnyt näppärän kaaviokuvan vuoritetusta hihasta resorilla, joka on osittain piilossa. Kannattaa kurkata, jos ei ole ennen moisia tehnyt.

Rusetti tuo mustavalkoiseen takkiin väriä ja sitä väriä voi halutessaan vaihtaa, jos ei keltainen enää kelpaisikaan. Eivätkä nuo nepparit pahalta näyttäneet ilman rusettiakaan. Joku heitti idean, että voisi heijastimenki tuohon syksyllä kiinnittää. Pitää laittaa muistiin, sillä nepparinhan helposti kiinnittää takkeihin jälkikäteenkin.

Niin se taas uskollisesti vaihtui huhtikuuksi ja alkaa synttärisuma sekä kouluvuoden lopetuskiireet. Meillä harjoiteltiin eilen aprillaamaan. Hauskaa aprillipäivää ja viikonloppua!

12 kommenttia:

 1. Onpa kaunis takki! Hirmu kiva. Pitäs tehdä omalle pojalle takki myös, saa nähdä milloin saan aikaiseksi. Nää tyttöjen takkimallit on paljon kivempia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!!
   Helpompi on kyllä ehkä tarttua tyttöjen takkimalleihin, mutta saa pojillekin kivoja! Esim se Ottobren Against the wind on ollu tykätty ja antaa tosi paljon mahdollisuuksia omalle mielikuvitukselle. Itsekin olen sillä yhden 1-vuotiaan kokoisen takin tehnyt. Nyt vain vähän selailemaan inspiraatiokuvia :)

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 2. Upea takki! Keltainen rusetti sopii kokonaisuuteen tosi hyvin :)

  VastaaPoista
 3. On kyllä niin kaunis ja tyylikäs takki että! Tuon ottaisi varmasti mielellään moni vähän varttuneempikin neito omakseen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos!
   Yllätyin miten hyvä siitä lopulta tuli, koska kangas oli jotenkin niin sekavan oloinen ennen takiksi muotoutumista. Voisin itsenikin päälle kuvitella.. harmi kun ei mahdu :D

   Poista
 4. Samasta syystä olen ostanut itselle tätä kangasta, ja tuolla jossain se lojuu. :) Takkina tämä näyttää kyllä kivalta, neppari idea täytyy laittaa mieleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 😄 Mullaki olis tuota vielä jäljellä. Meinasin joskus ompelukoneen ja saumurin suojat siitä tehdä, mutta saa nähdä..

   Poista
  2. 😄 Mullaki olis tuota vielä jäljellä. Meinasin joskus ompelukoneen ja saumurin suojat siitä tehdä, mutta saa nähdä..

   Poista